lauantai 28. elokuuta 2010

Koskenlaskijan pasteijat


Tämä on yksi vanhoista mysteeriresepteistä jonka olen äidiltä oppinut. Ohjeen alkuperästä ei siis ole tietoa, eikä se minulle ole missään vastaan tullut. Tämä on yksi minun omista kestosuosikeistani joten ajattelin että sen olisi syytä löytyä täältä. 

Pasteijoita tulee ohjeella yhteensä 20.

2 pkt valmiiksi kaulittuja voitaikina levyjä
400g jauhelihaa
1 pkt  koskenlaskija sulatejuustoa, voimakasta
jauhelihamaustetta
mustapippuria
valkopippuria

1. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen ja levitä voitaikinalevyt pöydälle sulamaan.
2. Ruskista jauheliha.
3. Leikkaa sulatejuusto pieniksi kuutioiksi ja lisää jauhelihan joukkoon. Sekoita hyvin kunnes juusto on täysin sulanut.
4. Mausta seos oman makusi mukaan. Voit siis käyttää mitä mausteita itse haluat, yllä mainutut ovat esimerkki:)
5. Leikkaa voitaikinalevyt kahtia ja laita jokaiselle noin ruokalusikallinen täytettä. Taita sitten neliön vastakkaiset kulmat  yhteen ja painele reuna tiukasti kiinni haarukalla.
6. Paista uusissa noin 15 minuuttia.
(+ Halutessasi sivele pasteijat munalla ja ripottele päälle unikonsiemeniä) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti