tiistai 24. elokuuta 2010

Syksyiset omenamuffinssit


Rakastan omenoita, jos joskus kasvan aikuiseksi minulle riittää piha jonne mahtuu pelkkä omenapuu. Ensin kukkia ja sitten vielä ihania omenoita! Ainoa miinus puoli taitaa olla että omenat sitten kypsyvät kaikki lähes samaan aikaan. Olen hakenut omenoita sekä äidiltä että mummolta jotka suorastaa hukkuvat niihin. Tämä resepti on syntynyt täysin vaistojen varaisesti ja niin ihanan siitä tekee ruokokidesokeri ja kaneliset omena palat. Tässäpä teille omenoita muffinsseilla, muffinsseja omenoilla:)

2 munaa
1,5 dl ruokokidesokeria
0,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
75g margariiniä
3-4 omenaa
1 tl kanelia

1. Laita uuni lämpenemään 225c
2. Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe vaahtoon. (voit laittaa myös taikinaan vähän kanelia jos maistuu)
4. Sulata rasva, lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi
5. Pilko omenat ja ripottele kaneli omenien pinnalle (+ripaus sokeria jos haluat)
6. Sekoita varovasti omenat taikinan joukkoon.
7. Annostele taikina 10 keskikokoiseen muffinssivuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti