torstai 16. syyskuuta 2010

Mustikkaiset



Näissä leivoksissa yhdistyy mustikkapiirakka ja muffinssit. Taikina laitetaan vuokien pohjalle jonka päälle tulevat marjat sekä murupäällinen. Ihania pikku herkkuja joita kelpaa tarjota vieraillekkin.

Yhdestä annoksesta tulee n. 12 keskikokoista muffinssia.

Pohja:

3 munaa
2dl sokeria
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
3,5dl vehnäjauhoja
0,5dl maitoa
75g margarinia

Päälle:

200g mustikoita

50g margariinia
1dl leseitä (esim. kaura)
1dl kaurahiutaleita
0,5dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria


1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää kuivataineet sekä maito ja sulatettu margariini. Sekoita taikina tasaiseksi.
3. Annostele taikina muffinssivuokiin niin että sitä on noin puoleen väliin asti. Jos haluat että muffinssit kohoavat enemmän ylöspäin laita kaksinkertaiset vuoat.
4. Sekoita jäisten mustikoiden joukkoon hieman perunajauhoja ja jaa ne vuokiin taikinan päälle.
5. Sulata rasva päällistä varten ja sekoita muut aineet siihen.
6. Lopuksi lisää päällinen mustikoiden päälle.
7. Paista uunissa noin 15 minuuttia.

     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti